Loader

Sklad

zpět

Hromadná změna cen skladových položek

Autor Tomáš Halász
Tomáš Halász pro Sklad 26. prosinec 2023 0 komentářů

Hromadná změna cen v Číselníku skladových položek

 Systém Trynx umí provést hromadnou změnu prodejních cen skladových položek. Formulář pro nastavení změny cen najdete v „Číselníku skladových položek“ po kliknut na tlačítko „Nástroje“.

 

 

 

Z rozbalovacího menu pak vyberte „Ceny“. Otevře se formulář, v kterém můžete zadat následující:

  • Dodavatel – pokud jej vyberete (může být vybráno i více dodavatelů), budou změny ceny provedeny jen pro položky, kde je tento dodavatel nastaven.
  • Cenové skupiny, kterých se změna má týkat
  • Změna ceny % - zadejte o kolik procent +/- se mají ceny změnit
  • Změna ceny ABS – můžete zadat částku +/- , o kterou se mají ceny změnit
  • Základ změny – může být „skladová cena“, „prodejní cena bez DPH“, „prodejní cena s DPH“
  • Zaokrouhlit výsledek na celé číslo

 

 

Jakmile budete mít formulář nastaven podle potřeby, klikněte na tlačítko „Změnit ceny“. Původní ceny budou archivovány a program provede změny cen podle nastavení.

Pokud byste se chtěli vrátit zpět k původním cenám, klikněte na „Vrátit předchozí“. V tu chvíli program vrátí zpět původní ceny z předchozí změny.

Změnu ceny je možné provést pro více dodavatelů najednou, nebo pro více skupin najednou. Můžete také vybrat jen jednu skupinu, nebo jen jednoho dodavatele.  Pokud jako základ změny zvolíte skladovou cenu, bude prodejní cena s DPH a bez DPH vypočtena ze skladové ceny a zadané změny v % nebo absolutně. Při volbě základu změny „prodejní cena bez DPH“ bude nejprve změněna prodejní cena bez DPH podle % nebo částky a poté dopočtena prodejní cena s DPH. Pokud zvolíte základ změny „prodejní cena s DPH“, bude změněna nejprve prodejní cena s DPH a poté z ní vypočtena prodejní cena bez DPH. 

Jestliže zakliknete „Zaokrouhlovat výsledek na celé číslo“, bude vypočtený základ změny zaokrouhlen a poté použit pro další výpočet ceny bez DPH nebo s DPH.

Při hromadné změně cen i při hromadné změně sazby DPH je po přepočtu cen vyvolána aktualizace vlastních ceníků odběratelů. Pokud jsou nastaveny fixní ceny, nedojde k žádné změně. Pokud jsou ve vlastních cenících nastaveny slevy v % z prodejních cen, dojde k aktualizaci cen po slevě.

 

 

 

 

Kategorie

Blog Blog(24) Faktury Faktury(5) Helpdesk a všeználek Helpdesk a všeználek(2) Obecné Obecné(5) Objednávky Objednávky(0) Sklad Sklad(3) Zakázky Zakázky(0)

Oblíbené články

19. březen 2024
Bankovní účty
26. prosinec 2023
Nastavení programu TRYNX

Oblíbené značky

Blog jen tak Blog jen tak faktury faktury Návody Návody Popis funkcí Popis funkcí

Poslední komentáře

10. leden 2022
10. září 2019